Bouw & Wonen

Soorten platte daken

Dak renoveren

Traditionele platte dak renovatie heeft bij renovatie vaak te kampen met het probleem van houdend water. Dat is water dat aan de bovenkant van het dak is achtergebleven als gevolg van regen en/of dauw en dat zijn weg vindt naar de afvoer langs de randen van het dak, waar het zich verzamelt bij de verbrede voegen en goten. Het vochtgehalte is het hoogst op de plaatsen waar het dak het meest uitrekt. Plaatsen met het meeste water zijn in het midden van het dak, bij de dakgoten en net boven de dakladder. Ook plaatsen die in direct contact staan met het water, zoals aan de bovenkant van de schoorsteen, dakrandgevels, en het punt waar de dakrand de daklijn overlapt.

Een plat dak strekt zich uit nadat aan twee belangrijke langzaam bewegende beperkingen is voldaan. Ten eerste moet het zich uitstrekken vanaf de rand, zodat convectie en golving worden tegengehouden. Ten tweede, en dat is het belangrijkste, moet er een omtrek van het dak worden gevormd. Dit maakt een geleidelijke beweging van het dak tijdens het gebruik mogelijk.

Typische materialen voor platte daken zijn isolatie en shingles. Ze zijn ontworpen omwille van hun gewicht en duurzaamheid en de besparingen op verwarmings- en koelingskosten. Platte dakbedekking is een degelijk, duurzaam en langdurig product en is over het algemeen duurder om te installeren dan een conventioneel dakbedekkingssysteem. Maar omdat goedkope vervanging kan worden toegepast door de meeste aannemers die ervaring hebben met het installeren ervan, is minder arbeid vereist.

Platte daken worden met verschillende technieken aangebracht, waaronder:

– Vlakke platen van uitzetbaar profielwandbeplating. Deze platen zijn speciaal vervaardigd om tijdens hun levensduur, die gewoonlijk in dagen of maanden wordt gemeten, 1 tot 1,5% uit te zetten en 1 tot 1,5% in te krimpen. Ze kunnen worden bijgesneden met een sponningsgereedschap, hoewel het meestal wordt gedaan met een hobbymes om rechtheid te garanderen.

– Strekmetaalplaten: Strekmetaalplaten worden vervaardigd in gestapelde lagen en worden geleverd in panelen van ononderbroken platen die vierkant zijn, een omtrek hebben van 45 en 90 zijden. Zij zijn verkrijgbaar in talrijke lengtes en breedtes. Zij kunnen worden bijgesneden met een sponningsgereedschap samen met het verbinden van fader, maar de zorg moet worden genomen wanneer het gebruiken van een sponningsgereedschap, een deel ervan kan na verloop van tijd doorslijten, dus zorg ervoor om één te gebruiken die voor verschillende types van platen wordt ontworpen.

– Silcrete shingles: Deze platen worden meestal vervaardigd in een enkele plaat Murton kern, die .7 inch dik. Zij bestaan uit twee lagen van ononderbroken verticale staven, die door horizontale reliëf atIVE stroken worden omringd. Deze horizontale stroken overlappen elkaar in het midden, waardoor een zelfconstruerende laag wordt gevormd. Deze bladen kunnen plat op hun kant worden gelegd of met behulp van een schroefkanon aan een asfaltkern worden opgeheven met een vorm zoals op typische dakshingles wordt getoond. Zij kunnen aan vorm met een nutsmes worden gesneden, of zij kunnen met gedrukte goedkope metaalbladen met of gedrukte asfalt of niet translatorpected oppervlakten aan elke kant worden geassembleerd, zijn deze bladen vrijwel voorgesneden aan grootte. Zij zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes. Zij kunnen met een nutsmes worden bijgesneden samen met het verbinden van fader, maar de zorg zou moeten worden genomen wanneer het gebruiken van een nutsmes; de aluminiumplaten zullen bi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.