Bouw & Wonen

Hoe word je een timmerman?

Klusbedrijf Rotterdam

Als je timmerman wilt worden, moet je weten dat er een bepaald carrière ad is dat je moet overwegen. Je zult een opleiding moeten volgen om dit vakgebied te betreden en bereid moeten zijn om hard te werken voor een succesvolle carrière.

De meeste timmerlieden werken met spijkers, met behulp van liften, verticale en horizontale meetinstrumenten en vierkante kasten. Zij gebruiken ook kabels en bouten om het meubilair en de steunbalken te bevestigen. Timmerlieden stemmen de beschrijving van een blauwdruk of een plattegrond van een gebouw op elkaar af en maken de weergave ervan op papier. Zij beschrijven het meten en de arbeiders maken de voorstelling van de materialen die nodig zijn om te bouwen. Timmerlieden maken de weergave van een gebouw en beschrijven waar het staat ten opzichte van de ideeën van de mensen over waar het gebouwd gaat worden. Zij meten ook afzonderlijk gebouwde delen van een gebouw op en controleren de geldigheid van deze opmeting voor doeleinden als brandbeveiliging.

Als dit in een industrieel gebouw is, maakt de timmerman de voorstellingen van hoe de verschillende onderdelen van de machines en apparatuur eruit zullen zien na verschillende bewerkingen die met mechanische apparaten te maken hebben. lderwerkers en meubelmakers gebruiken hand- en elektrisch gereedschap, bestaande uit grepen, messen, snijvormen (ifichers), beitels en andere handwerktuigen om verschillende klussen te klaren. Een lasser gebruikt kunststoffen, plastics, oliën en vet om draad te bevestigen. Een lasser repareert ook constructies, zoals schepen, masten, bruggen en andere bouwwerken.

Een timmerman gebruikt een verscheidenheid van aangedreven en manuele werktuigen, bestaande uit schommels, zagen, sjablonen, bouten, spijkers, draad en hamer om het geraamte van een gebouw te construeren of een constructie te repareren. Een lasser test deze werktuigen en gereedschappen op slijtage en vertelt over eventuele gereedschapsproblemen. Hij onderzoekt de structuurgroepen van een gebouw en bepaalt het materiaal dat het best aan het doel zal beantwoorden. De bouwkundig adviseur overlegt met de aannemer over de beste manier om het gebouw te ondersteunen en een veilig verkeer te verzekeren.

De voorbereiding van de bouwkundig ingenieur van het klusbedrijf vereist een zorgvuldige studie van alle veiligheidsfactoren. Veiligheidsstudies omvatten de structurele, geografische, klimatologische, hydraulische, transport- en historische factoren. De adviseur zoekt naar de gevaren die in het werkgebied aanwezig zijn en geeft advies over de wijze waarop de werknemers kunnen worden gewaarschuwd en de gebouwen veiliger kunnen worden gemaakt voor de werknemers.

De consultant voert ook volumestudies, interviews, tests en raadplegingen uit om de factoren vast te stellen die nodig zijn voor een goed ontwerp. Hij stelt een veiligheidsplan op, dat een analyse van kosten en veiligheid omvat. Veiligheidsplannen zijn ofwel specifiek voor een project of kunnen algemene verklaringen zijn over veiligheidseisen in het algemeen. De consultant werkt samen met het projectteam of de projectmanagers om de plannen te verfijnen en ze aanvaardbaar te maken voor gebruik.

Werken met architecten, ingenieurs en aannemers om het plan goedgekeurd te krijgen. Ervaring met projectontwerp en het renderen van tekeningen is ook essentieel. Adviseurs helpen de architecten bij elke stap van het project, van tekeningen en specificaties tot de bouw.

De specifieke taken van een bouwkundig adviseur omvatten het identificeren van alle veiligheidscomponenten, het bepalen van gebieden waar kosten kunnen worden bespaard, en het voorzien in speciale vereisten ter ondersteuning van het ontwerp, zoals de plaatsing van apparatuur. Zij geven advies over het meest doeltreffende gebruik van verschillende versterkingsvoorzieningen, constructiedelen en de plaatsing van uitrusting. Zij zullen ook helpen bij het bepalen van de kritische levensduurvereisten voor constructies van verschillende typen, afhankelijk van hun ontwerpgewicht.

Vereisten voor de consultant zijn onder meer doeltreffende communicatie, uitoefening van vaardigheden en gezag, duidelijke sturing van het projectteam, en het vermogen om op de hoogte te blijven van veranderingen in de projectomgeving. Hij moet in staat zijn zich te specialiseren in één gebied van de bouwkundige of constructiewerkzaamheden en omgaan met de unieke specificaties van dat gebied.

Een aanzienlijke hoeveelheid onderwijs en opleiding is meestal vereist om in aanmerking te komen voor deze functie. De succesvolle afronding van een associates degree in bouwkunde of constructiemanagement zal waarschijnlijk vereist zijn voor succes in deze baan. Passende praktijkgerichte opleiding kan ook een vereiste zijn. Studies zoals Computer Construction Control, Design of Structures en vele andere worden gebruikt om zich op dit gebied te kwalificeren.

Als u in 2006 een vaste werknemer was van een productiebedrijf dat u minstens 40.000 dollar betaalde, werkte u in een productiefaciliteit. Dat is een aanzienlijke hoeveelheid werk die een pas afgestudeerde zou kunnen doen. De baan kan zeer lange werktijden met zich meebrengen, die minstens zes maanden beginnen voordat de assemblagelijn daadwerkelijk begint te draaien. Aangezien het eindproduct nu offshore wordt gemaakt en gebouwd, kunnen de arbeidsomstandigheden op offshore-vestigingen zwaar zijn. De eilandomgevingen zijn gewoonlijk vijandig, zowel wat het werk als wat het leven betreft.

Hoewel offshore productie de afgelopen twee decennia aanzienlijk is gegroeid, is het nog steeds een relatief nieuw gebied. Bijgevolg nemen bedrijven die niet dagelijks on-site werk verrichten nieuwe werknemers in dienst, werven ze aan en leiden ze hen op. on-site werknemers krijgen het voordeel van permanente educatie.

Lees meer

Klusbedrijf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.