Bouw & Wonen

Hoe schilder je een huis?

Binnenschilder Den Haag

Een binnenschilder moet een bekwaam vakman zijn, want schilderen, vooral bij nieuwbouw, vereist vakmanschap en een goed gevoel voor goed werk.

De schilder scheidt de smaken van het warme klimaat zeer snel van de richtingen van het weer, vanwege de natte omstandigheden.

In warme klimaten kan bij een nieuwbouwgarage eerst de bekleding worden aangebracht, en de auto’s of vrachtwagens buiten de garage worden opgehangen, terwijl de schilders in het huis werken, terwijl regenspetters op elke muur boven het te schilderen gedeelte worden gespoten. De schilders borstelen dan elementen gevuld met water over deze muren, en spoelen af met slangen uit het huis. Als ze klaar zijn met het schilderen van het huis, laat de schilder binnen ½-2 weken de ommanteling volledig drogen, daarna verlaten ze het huis, met hun gereedschap, om de volgende laag af te werken.Een winterse huisschilder remodelleert betonblok en fibroblok muren op dezelfde manier als hij multiplex doet. Cementmuren en bakstenen kunnen een vochtige doek nodig hebben, en een sterker breekijzer om de oude materialen in het nieuwe oppervlak te drukken. Als de eerste laag klaar is, is de rest van de klus geklaard: bijpassende sierlijsten, nieuwe deuren, ramen, verlichting… Weinig in de weg.

Meestal

Het schilderwerk kan zowel van een nieuw huis als van een oud huis zijn. Een oud huis heeft alle kans op een zeer vlekkerig werk, omdat iedereen het zal weten. Dit geldt vooral voor de kosten van de voorbereiding van het strippen. De eerste verflaag betekent meestal dat het huis zichzelf beschermt! Afgezien daarvan kun je zien hoe lang je al schildert aan hoe het huis eruit ziet. De ergste klus die ik heb gehad was een badkamer op de tweede verdieping – er waren 4-6 verschillende aannemers nodig om te komen strippen, en dan tel ik de raam- en deurdetaillisten nog niet mee.

Een ander ding dat u moet onthouden over verf is: het laat vlekken achter. Het maakt niet uit hoe voorzichtig u bent als u vergeet de verf buiten de deur in de grondverf te zetten. Het is altijd tijdrovend en tijdrovend, bijna een kunst, om verf te strippen. Als u echter de verf van de deur en de sierlijsten niet ontdoet van de grondlaag, moet u alles wat u niet eerder ontdoet van de grondlaag vervangen, omdat de eerste laag zal zijn met de eerder onaangetaste verf. Daarom is het zo belangrijk om de lelijke verflaag weg te werken. Ik heb het niet over het strippen van de vier hoeken voor het verven, maar over het strippen van elke ingebouwde kast voor het verven. Dat is allemaal gedaan voordat de muren zelfs klaar zijn.

Het is niet nodig om de basis van muren te breeuwen. Het schilderen van een gipsplaat moet hoe dan ook de rest van het stadium vooraf volgen. Zoals gebruikelijk verwarmt netheid de klus, ongeacht de flippante aanwijzingen van schilders, althans voor het schilderen.

Lees meer

Houtrotherstel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.