Bouw & Wonen

Het belang van bekledingsstof

Meubelontwerper

Stoffeerders zijn vaklui die gespecialiseerd zijn in het maken van stoffen beslag voor stoelen, sofa’s, krukken en banken. Stoffeerders werken vanuit een zevenentwintig dagen per week basis, maar sommige zullen werken vanuit een dagdiensten of ’s avonds. Wij zijn een zeer bekwaam team van de klantendienst, zijn wij er altijd in het weekend, om onze klanten bij te staan en te helpen gage de ambacht. Onze volledige waaier van stofferingsstof is geschikt voor het stofferen van om het even welk structurerende meubilairstype zij het een binnenlandse of commerciële omgeving.

Stofferen is een geschoold beroep waarbij de stoffeerder werkt rond veel van dezelfde belangrijke factoren in de stoffering die timmerlieden werken rond. Timmerlieden plaatsen randen rond ramen, bevestigen de leuning, brengen bevestigingen aan houten leuningen aan, enzovoort. Stoffeerders werken rond dezelfde overwegingen. Wat de stof betreft, moeten zij nagaan of deze waterdicht moet zijn, of hij in de machine kan worden gewassen, en zo ja, op welke manier. Stoffeerders moeten rekening houden met hoe vaak de stof moet worden gereinigd, en zelfs of de meubelstof vlamdovend is.

In de moderne wereld van vandaag zien we veel technische engineering voor nieuwe producten en uitvindingen, we zien autobedrijven experimentele series ontwerpen in allerlei verschillende vormen, maten en zelfs kleuren. We zien tv-programma’s en bioscoopfilms waarin kunst wordt gebruikt in een verscheidenheid van verschillende producten om dingen te creëren of mooi te maken. Bij traditionele stoffering kijken we naar het bereiken van mooie stoffen met esthetische kwaliteiten, aanpasbare stoffen en duurzaamheid om jaren mee te gaan.

In ons werk zien we het huwelijk van op maat gemaakte meubilair ontwerpen en facilitaire constructie. Wij willen er zeker van zijn dat de meubels die wij maken, esthetisch zo mooi zijn als met de traditionele manier van stofferen mogelijk is geweest. Wij zijn in staat om unieke ontwerpen en patronen te creëren, wij kunnen meubelen maken die de juiste proporties hebben voor hun omgeving, en wij leveren een stof die volgens de hoogste standaard is geconstrueerd. Dit alles moet worden geleverd. Wij moeten ook zorgen voor een omgeving voor onze medewerkers, en deze omgeving verlevendigen met onze vriendelijke en warme medewerkers.

In de stoffenindustrie hebben we een bloeiende industrie van op maat gemaakte stoffering vanwege het belang van op maat gemaakte stoffering en het voordeel van op maat gemaakte meubelstof voor de consument. Wij benadrukken steevast de voordelen van gordijnen en stoffen en dit is een van de redenen waarom er veel vraag is naar stoffeerders.

Het kan moeilijk zijn om stoffering te onderhouden vanwege de aard van het beroep. Enkele van de taken waarmee we geacht worden te werken zijn:

1. Stoffeerders werken met alle verschillende stoffen en decorateurs, maar het soort stof en de decorateur waaraan u de voorkeur geeft, zijn puur een persoonlijke keuze en zijn een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur.

2. Stofferen is een beroep dat lichamelijk zeer lonend kan zijn, maar de mooiste stoffering zal een stoffeerder bereiken als hij of zij heeft vastgesteld wat de klanten nodig hebben.

3. Wij zullen alle stoffen installeren, waarbij wij, zodra de stoffen zijn vervaardigd, alle stoffen zullen opmeten en uitsnijden. Dit moet gebeuren voordat ze de fabriek ingaan om verbonden te worden. De reden hiervoor is dat voor de stoffering verstelwerk nodig is bij de naden en bevestiging aan de structuur van de constructie.

4. Na montage wordt alle bekleding gestript, maar niet opnieuw afgewerkt voor de klanten.

Lees meer

Architect

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.