Bouw & Wonen

De beste manier om uw dak te reinigen

Impregneren dakpannen Den Haag

Als u een extern dakreinigingsbedrijf inschakelt, moeten zij weten wat de beste manier is om uw mos te reinigen voordat ze bij u komen. De reden hiervoor is dat ze vrij duur zijn en veel kostbare tijd vragen. Als u de bovenste impregneren dakpannen of de premium dakpannen reinigt, is de factor tijd relevant. Een goede professionele dakreiniger weet natuurlijk hoe hij het reinigingsproces moet aanpakken.

Als u een dakreinigingsbedrijf uw dak laat reinigen, zullen ze waarschijnlijk nieuwe dakpannen moeten kopen om de dakpannen te vervangen die door de dakreiniger zijn beschadigd. Dat gebeurt maar één keer per jaar, maar het kost ongeveer $1500 per jaar om dakpannen te kopen. Dus door nieuwe dakpannen te kopen, bespaart u ongeveer 4% van de jaarlijkse kosten.

U moet echter bereid zijn een behoorlijke premie te betalen voor die gestileerde dakpan die in goede staat verkeert. Dit kan een andere reden zijn voor het mos probleem te zijn begonnen. In sommige gevallen, als u ergens dakpannen moet kopen, kan het zijn dat u bij een grote sneeuwstorm eerst het mos moet laten verwijderen. Dat kost misschien iets meer dan het dak zelf schoonmaken.

Toch zijn het niet de dakpannen die vervangen moeten worden. De dakpannen fungeren als een barrière tussen de zon en uw huis. De zon zorgt voor mooi weer, maar creëert ook warmte tijdens de koude maanden en voegt een ongewenste vochtigheid toe. Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat uw dakpannen niet vochtig worden. Vocht kan eenvoudig gedefinieerd worden als water of vocht.

Om uw dakpannen te reinigen met een geschikt reinigingsproduct is het essentieel dat u de reinigingstaak op de juiste manier opneemt. Laat u het reinigen net na de regen, dan wordt het drogen van de dakpannen aanzienlijk vertraagd. Wanneer u toch het dak laat reinigen, moet dit pas gebeuren nadat er een flinke portie zonneschijn is gevallen en uw dak droog is. Het heeft geen zin om de dakpannen te reinigen als er buiten zware sneeuw valt.

Er zijn vele producten die kunnen worden gekocht om het mos te doden en het hangt af van het specifieke type van het dak materiaal. Voor de meeste mensen is het een reinigingspoeder of een pasta die ze op het dak kunnen smeren of op een soort vod kunnen aanbrengen. Deze producten zijn meestal op waterbasis en stoffen die tot een week houdbaar moeten zijn. De meeste doe-het-zelf producten zijn echter alleen veilig voor de beperkte oppervlakte van het dak.

Als u een dakreiniger moet inhuren, is het het beste om iemand in te huren die het professioneel doet. Het zou een goede zaak zijn om ervoor te zorgen dat het bedrijf goede referenties heeft en u geeft aan dat u zeer kieskeurig bent om een goed gereinigd dak te hebben tijdens de winter waar alle voertuigen geparkeerd blijven staan. Blijf ver weg van elke reiniger die zegt dat ze het mos kunnen doden, wat niet het geval is. De producten kunnen dodelijker lijken dan u het bedoeld heeft.

U zou kunnen zoeken naar verschillende soorten dakreinigers. Vraag op het internet waar u verschillende soorten producten kunt vinden die ook kunnen worden gebruikt om mos te doden. Een professionele dakreiniger kan bij u thuis komen en helpen met een grondige reiniging van de dakpannen, terwijl het risico op eventuele uitglijders wordt verminderd.

Het is van essentieel belang dat u zich bewust bent van de risico’s die verbonden zijn aan het reinigen van uw dak van alle algen, mos en schimmels in de dakpannen. Te laat ingrijpen kan leiden tot ernstige schade aan uw dakpannen. U wilt uw tijd en geld dan niet verspillen.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.